1.Bažantí zvěřina

Bažantí prsíčka se salátem

Ingredience:
4 bažantí prsíčka, sůl, mletý pepř, 1 čajová lžička provensálského koření, 1 stroužek česneku, přepuštěné máslo, 1 cibule, 200 g jedlých lišek, 1 dcl bílého vína, 1 kelímek smetany, špetka mleté sladké papriky, špetka cukru, kapka ovocného octa, 200 g salátu, 200 g hroznového vína, 100 g rybízu, 100 g borůvek, šťáva z půlky citrónu

Příprava:
Maso osolíme, opepříme a okořeníme provensálským kořením. Česnek rozdrtíme se solí v hmoždíři na pěnu a s nasekanou cibulí osmahneme na másle. Přidáme očištěné lišky a podusíme. Schladíme bílým vínem a zalijeme smetanou. Přidáme sůl, pepř, papriku, citrónovou šťávu a ocet.
Na talíř položíme listy salátu, rozpůlené kuličky hroznového vína a maso nakrájené na plátky. Zalijeme omáčkou a ozdobíme borůvkami a rybízem.

 

Bažant HALALI

Ingredience:
bažant
zelenina Halali Hamé
smetana
masox
hotová jíška světlá
velká cibule
5 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
3-4 bobkové listy
kousek másla

Příprava:
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na másle, přidáme koření, masox, staženého, rozčtvrceného bažanta a zalijeme vodou tak,aby bažant byl téměř ponořen.
Vaříme do měkka,
pak bažanta vytáhneme obereme,maso pokrájíme na drobnější kousky.
Vývar propasírujeme,přidáme smetanu,zahustíme jíškou (do konzistence svíčkové omáčky), přidáme maso a necháme přejít varem.
Dobrou chuť!!!!!

 

Bažantí pečínka

Ingredience:
1 bažant,sůl,slanina,1 cibule, několik jalovčinek,hřebíček,0,5l kefíru.

Příprava:
Bažanta necháme přes noc namočeného v kefíru,pak jej opláchneme vodou, prošpikujeme a osolíme. Do břišní dutiny vložíme celou cibuli do níž jsme zapíchli asi 3 hřebíčky a bažanta položíme na pekáč, jehož dno je pokryto zbytkem slaniny a jalovčinkami a pečeme v troubě za občasného podlévání do zlatova.